A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megvan az 5 legjobb borász

Június 26-án kerül ki közülük a végső győztes

2020-06-11 | Vinoport


Megvan az 5 legjobb borász

Az először 2007-ben átadott Borászok Borásza díj idei jelöltjei között két hölgy is megtalálható. Szintén kihirdetésre került a Borászok Barátja 5-ös listája.


A Borászok Borásza kétkörös szavazása idén március 7-én indult el a Kóstoló Körön, amelyet a díj várományosaival, az 50 legjobb magyar borász részvételével tartottak Budapesten. Ezen a rendezvényen az ötvenek megkóstolhatták egymás legszebb tételeit és le is adták első szavazatukat a legjobbra. Az ötven legjobb magyar borász őket juttatta a döntőbe, közülük kerül ki idén a Borászok Borásza:

 

Megvan az 5 legjobb borász

 

A második fordulóban szintén az ötveneknek van szavazati joguk, de természetesen már csak az öt döntős közül kell választaniuk. Döntésüket, vagyis hogy Figula Mihály után 2020-ban ki lesz a Borászok Borásza, június 26-án hozzák nyilvánosságra!

 

A hagyományoknak megfelelően a Borászok Borászai nemcsak a „kollégák” teljesítményét díjazzák, megválasztják a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Idén a következő személyeket jelölték a díjra:

 

Megvan az 5 legjobb borász

 

Erre a díjra is a Borászok Borászai jelölnek, szavazati joguk pedig szintén az ötveneknek van. Aki végül elnyeri ezt az elismerést, egy jelképes pincekulcsot kap a borászoktól azt szimbolizálandó, hogy mindig szívesen látott vendég a borászoknál.

 

 

A Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány immár negyedik éve írja ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat, amelyre borász hallgatók pályázhatnak és többek között 1 millió forintot lehet nyerni külföldi szakmai gyakorlatra.

 

A visszaszámlálás elindult, június 26-án kiderül, hogy ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat, hogy ki lesz a Borászok Barátja, és ki lesz a Borászok Borásza.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!