A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nemes borok, játékok, rejtélyek a babaházban

Fix TV

2017-11-27 | Vinoport


Nemes borok, játékok, rejtélyek a babaházban

November 28-án, kedden (20.40-kor, ismétlés: december 5-én), Krizsán Edith női nemzetközi sakkmester és Pierrot zeneszerző, producer, játékfejlesztő vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


A sokszínű, igényes műsort, stílusosan egy Schiller-idézettel nyitja Szabó Zoltán Attila, ami így hangzik: „az ember csak ott egészen ember, ahol játszik.” Krizsán Edith beavatja a nézőket a sakk rejtelmes világába, legyen szó akár a régmúlt szekszárdi bajnokságáról, Mikhail Tal sakkzseni tanításairól, a támadó-felfogásról, illetve az elővigyázatosságról, mint sportbéli alapkellékről.

 

 

Pierrot játékfejlesztői elképzeléseiről, terveiről, egy rejtélyes babaházról, s a sakkban rá jellemző játékfelfogásról mesél. Markáns véleményt fogalmaz meg a mai popiparról, a kereskedelmi televíziós show-k, tehetségkutatók színvonalesésének okairól. Önként vállalt zenészi „visszavonulásának” érzékeny témáját sem kerüli meg.

 

Dúzsi Tamás Márton nap titkairól, kevéssé ismert hátteréről, az ünnep és Szekszárd kapcsolatáról szól. A Törzsasztalnál Dúzsi nagyszerű új borait kóstolják a vendégek. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról pedig ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

 

Az előző adás megtekinthetőt itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!