A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Okostelefonon a VinCE

Közös boros applikáció a Samsunggal

2012-10-25 | Tóth Adrienn


Októbertől az itthon megvásárolt Samsung telefonokra ingyenesen letölthető boros applikáción keresztül is olvashatóak lesznek a VinCE Magazin borajánlásai. Nemcsak konkrét borok között keresgélhetnek azonban az alkalmazás használói, hanem boros programok, szakkifejezések, receptek tengerében is böngészhetnek. Az újdonság kapcsán Németh Ágnes főszerkesztővel beszélgettünk.


Honnan az ötlet a boros alkalmazáshoz?

Volt előzménye ennek a programnak, hiszen a VinCE Budapest rendezvény kapcsán már készült egy, ugyan ennél egyszerűbb okostelefonos applikáció. Ennek a tágabb feladatkört betöltő alkalmazásnak az ötletével azonban a Samsung keresett meg minket. Szívesen vállaltuk a feladatot, hiszen bár tisztában voltunk vele, hogy több boros applikáció is létezik, tudtuk, hogy ezek többségénél inkább az élményközpontúság a meghatározó, mi azonban egy információs bázist akartunk létrehozni.

Mikor vágtatok bele a munkába, és hogyan zajlott?

Az ötlet és a grafikai, valamint programozási feladatok véghezvitele már korábban lezajlott. A program felépítését teljes mértékben a VinCE csapata alakította ki, a legnagyobb munkát azonban mégsem ez, hanem a rendelkezésünkre álló jelentős adathalmaz felvitele és a program működésének ellenőrzése jelentette. Most hatszáz borleírással indulunk, ami kéthavonta százhúsz újabbal bővül.

Ez a funkció többféle élethelyzetben segítheti a fogyasztót. Ha például egy vinotékában vagy szupermarketben áll, és nem ismeri az előtte lévő palackot, a telefonja segítségével egyszerűen rákereshet a pincészet vagy a bor neve alapján az adott tételre, amelyről gyorsan megtudhatja, hány pontot kapott tőlünk tesztjeink folyamán. Fordítva is működik azonban a történet, kereshetünk például rozékat is az 1300 forintos árkategóriában.

Okostelefonon a VinCE

Milyen egyéb kiegészítések állnak még a felhasználók rendelkezésére?

Boros programok, események is találhatóak az applikáción, pincészetekre kereshetnek az olvasók, valamint egy gazdag szótár is szolgál a boros és a gasztronómiai tudás elmélyítésére. Készült egy VinCE Gasztro applikáció is, amelyben különböző alkalmakra kereshetünk recepteket, hangulatunk alapján dőlhet el, van-e kedvünk bíbelődni, valami gyorsat dobnánk össze, vagy épp el akarunk kápráztatni valakit. Minden esetben más receptet ajánlunk.

Mik a tervek a jövőre nézve?

A mi feladatunk az applikáció folyamatos bővítése, erre kéthavonta sor is kerül majd. A Samsung terveiről annyit tudunk, hogy elképzelhető, egy év múlva nemcsak a saját készülékeiken, hanem más okostelefonokon is elérhető lesz a VinCE Bor.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!