A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pfneislékkel bővült a Junibor

Rövid interjú az újdonsült tagokkal

2011-12-22 | Tóth Adrienn


Pfneislékkel bővült a Junibor

Év végén, ahogy a korábbi években is, újra összegyűltek a fiatal borászok, azaz a Junibor, hogy új tagok felvételéről döntsenek. Bár jelentkezők többen is akadtak, Árvay Angelikától, a szervezet elnökétől megtudtuk, a továbbra is jó csapatszellem megtartása érdekében csak kétharmados többséggel kerülhet be valaki a fiatal borászok egyesületébe. 2011-ben ez egyedül Birgit és Katrin Pfneislnek sikerült, akik a soproni Pfneiszl Pincészetet vezetik.


Mit jelent számotokra a Junibor tagság?

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mostantól a Junibor tagjai vagyunk, ez sokat jelent számunkra. A tény, hogy úgy lettünk tagok, hogy a már meglévő Junibor-borászok választottak ki bennünket, azt is mutatja, hogy a borainkat és a filozófiánkat értékeli a fiatal borászgeneráció. Ennek különösen örülünk!   

Mit vártok ettől a csapattól?

A Junibor megalapításának pillanatától kezdve tetszett nekünk az ötlet. Az, amit képviselnek, szerintünk nagyszerű, hiszen általa az ország különböző pontjain dolgozó fiatal borászok összetartanak. Pontosan ez az, ami érdekessé teszi a Junibort. És nem feltétlenül csak borkedvelők számára, hanem maguknak a borászoknak is, mert itt remek lehetőség adódik az ötletek és a tudás megosztására.

Milyen előnye vagy hátránya van fiatal korotoknak munkátok, elismertségetek szempontjából?

Ezt nehéz megmondani. Egyrészt a fogyasztóink szeretik a kreatív ötleteinket és a fiatalos, nem túlbonyolított stílust, ahogyan a borainkról mesélünk. Másrészről különösen a külföldi, nagy nemzetközi borászati vásárokon még profibbnak kell lennünk, mint az idősebb kollégáinknak, hogy elismerjenek és komolyan vegyenek minket.

Pfneislékkel bővült a Junibor

Milyen újdonságokkal érdemes tisztában lennünk a pincészettel kapcsolatban?

Elsőként röviden arról számolnánk be, hogy elkészült az első, 2008-as barrique érlelésű borunk, amit már forgalomba hoztunk. Mint minden évben, úgy a prémium boroknak most is adunk egy „művésznevet“, amelyeket az adott évjárat egyedisége ihlet. A 2008-as így a Füst a tavon (Smoke on the lake) lett. Hogy miért? Mert abban az évben elég sok csapadék hullott Sopronban, és a Fertő tó felől felszálló pára nagyon sokszor a Deep Purple dalára, a „Smoke on the water“-re emlékeztetett. Ezekkel a fantáziadús, ám elsőre néha meghökkentő nevekkel szeretnénk a fogyasztóinknak megmutatni, hogy a borászélet mennyire örömteli, bár sokszor nehéz is.   

Vannak még új ötletek a tarsolyotokban?

Mint mindig, most is nagyon sokféle ötlet motoszkál a fejünkben, amely csak arra vár, hogy legyen időnk megvalósítani. Reméljük, ezek ugyanolyan jól fognak „ütni“, mint a szívószálas Sparkelina, vagy büszkeségünk, a Mesés Vidék Kékfrankos. Úgyhogy van miért izgulni, hogy mit is hoz a jövő… 

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!