A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pikáns viccek, Alakok, Bob Dylan és más Legendák nyomában

Fix TV

2018-02-15 | Vinoport


Pikáns viccek, Alakok, Bob Dylan és más Legendák nyomában

2018. február 20-án, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Gerendás Péter Liszt-díjas zeneszerző, előadóművész és Csillag Péter a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője, a legendás festőművész, grafikus unokája vendégeskedik.


Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsorban elhangzik egy részlet Kosztolányi Dezső Alakok című kötetéből, amelynek eredeti kiadását Molnár-C. tusrajzai színesítik. A békebeli pincér alakját, személyiségét bemutató írás az Újnyugatos Szombat-esték tavalyi programjában is elhangzott a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban a Ménesi úton, melynek művészeti vezetője Szabó Zoltán Attila, a Legendák nyomában irodalmi szalon (József Attila Színház) alapítója volt.

 

 

Csillag Péter a műsorban beavat nagyapja életébe, a korabeli művészvilág titkaiba. Egyúttal rögtönzött tárlatvezetéssel szolgál; mesél a Nyugat Plusz irodalmi folyóirat borítóin fellelhető Molnár-C. műveken látható – valós –személyekről. Kiderül például, hogy a Pikáns vicc című alkotáson maga Molnár Ferenc látható, amint a korszak híres sztriptíztáncosnőjének csapja a szelet, avagy „főzőcskézik”….

 

 

Gerendás Péter elmondja véleményét Bob Dylanről, akit ma sokan támadnak a tavaly neki ítélt irodalmi Nobel-díja kapcsán. A műsorvezető utal a zenész egy korábbi nyilatkozatára is, melyben Gerendás megjegyezte, hogy „a sokszínűséget az emberek nem tudják tolerálni.” A zenész nem titkolja, hogy napjainkban az elhivatott művészek útja nehezebb, mint azelőtt, de a sárga csekkek és sarcok szorításában is megéri kitartani, ugyanis a művészléttel együtt járó szellemi szabadság mindenért kárpótolja az embert!

 

Dúzsi Tamás, nemzetközi hírű szekszárdi borász, aki a Görögszóval a 21. Vinalies Internationales vörösbornagydíját is elnyerte, tavaly pedig a Mundus Vini-n, a 2011-es évjáratú Graboc házasítással lett aranyérmes, most is kiváló borokat kínál a Törzsasztal borértő vendégeinek.  A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról nem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat!

 

A január 23-i adás:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!