A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Rajnai rizlingek a festői szépségű Tarányi dűlőről

2021-11-16 | (X)


Rajnai rizlingek a festői szépségű Tarányi dűlőről

A balatoni panoráma varázsolja olyan festőivé a Tarányi dűlőt, amelyről most két évjáratos válogatást lehet összekóstolni.


A Gilvesy Pincészet főépülete mellett a hegyoldalban, rálátással a Balaton hatalmas víztükrére terül el a Tarányi dűlő, amely a hegy egyik kiemelt szőlőtermelő területe. Erről a történelmi dűlőről származik a Tarányi Rajnai Rizling.

 

A pincészet szerint öröm ezzel a szőlővel és ezzel a borral dolgozni. A 2019-es tétel az egyik legszebb rajnai rizlingjük lett, rengeteg gyümölccsel és elegáns savakkal. A 2018-as Tarányi Rajnai Rizlingből pedig már csak néhány palack maradt, most ezt csomagolták egybe az új évjárattal. 

 

A 2 évjáratos válogatást (2 db 2018-as tétel, utolsó palackok, és 4 db 2019-es tétel) limitált számban (30 karton) lehet megvásárolni.

 

A Tarányi dűlő névadójáról itt olvashatsz.

 

Birtok: a pincét 1680 körül a Lengyel család építtette, majd később a nemesi Esterházy birtok része volt. 2012-ben fejeződött be a felújítás és átalakítás. 2014 óta minden Gilvesy ültetvényen organikus gazdálkodást folytatnak.
Talaj összetétel: vulkáni bazalt törmelék, pannon homok, lösz, agyag
Szőlőfajták: rajnai rizling, furmint, olaszrizling, sauvignon blanc

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!