A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Rock, opera, Jézus és a Kukac-sors

Fix TV

2017-02-16 | Vinoport


Rock, opera, Jézus és a Kukac-sors

Február 16-án (ismétlés: február 23-án) Váradi Zita operaénekes és Sasvári Sándor énekes, színművész vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A Bohémélet Musettájáról, a Don Pasquale Norinájáról, a Magyar Állami Operaház magánénekesnőjéről kiderül: saját ruhákat tervez, de amellett, hogy köt, horgol, még rajzol és fest is, azaz: nem éri be a színpadi jelenléttel, az operaházi feladatokkal. A művésznő révén a kulisszák mögé is bepillanthatunk, megismerve az énekes és rendező, illetve segédrendező közti érzékeny viszonyt, párbeszédet, az egyéni meglátások, megközelítések esélyeit egy nagyszínház rendszerében.

 

 

Váradi Zita meglepetéssel készült: hallgatóságát szinte megbabonázva mondja el Romhányi József Kukac-sorsát, igazolva, hogy egy operaénekesnek akár az irodalmi színpadon is juthat hely.

 

Sasvári Sándor mesél szeretett lovairól, kínai útjáról; megidézi a ködbevesző zenészi éveket, amikor még basszusgitárosként járta az országot, olyan legendát kísérve, mint Máté Péter. Mesél Rockszínházi korszakáról is; az életét végigkísérő szerepről: Jézus alakjáról. Őszintén vall a hitről, amely meghatározza cselekedeteit.

 

Dúzsi Tamás most is legkiválóbb boraival érkezett az Alexandra Pódiumra, egyebek közt Kékfrankos-válogatásával, amely egyként dicséri a szekszárdi Görögszó- és a Sióagárd-Leányvár dűlőket. A Törzsasztalról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 

 

 

 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!