A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Sikeres magyar szereplés a világ legnagyobb borvásárán

Rekordszámú borászat és új magyar borarculat a ProWein Düsseldorfon

2019-03-27 | Vinoport


Sikeres magyar szereplés a világ legnagyobb borvásárán

A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából Magyarország idei részvétele minden eddiginél sikeresebb volt a bor- és szeszesital ágazat legjelentősebb szakvásárán, a 2019. március 17. és 19. között megrendezett 25. ProWein Düsseldorf borvásáron.


Az ország összes borrégióját képviselve rekordszámú, 39 magyar pincészet mutatta be borait a 320 négyzetméter alapterületű, látványában teljesen megújult magyar standon. Itt mutatkozott be először a nemzetközi közönség előtt a magyar bor új márkakoncepciója, melynek középpontjában az alkotó ember áll: a magyar borász. A márkakoncepciót március 1-jén, a Borjog és Bormarketing Konferencián mutatta be az MTÜ, mostantól ennek szellemében épülnek a nemzetközi kiállítások magyar standjai is.

 

 

Magyarország hagyományosan minden évben képviselteti magát a világ legnagyobb borvásárán, a ProWein Düsseldorfon. A vásár 1994 óta ad otthont a borszakma legfontosabb nemzetközi képviselőinek és első számú találkozóhelye a világ borászatainak, borkereskedőinek, borszakíróinak, importőröknek és véleményvezéreknek.

 

Sikeres magyar szereplés a világ legnagyobb borvásárán

 

A magyar standot és a színes programkínálatot hatalmas érdeklődés övezte.  A közönséget tizenegy, teltházzal zajló mesterkurzus vezette végig a magyar borok sokszínű világán, ezeket a borszakma nemzetközileg is elismert képviselői tartották, közöttük öt Master of Wine címmel rendelkező előadó. Előadott többek között Tim Atkin Master of Wine, akit számos nemzetközi szaklap a világ egyik legbefolyásosabb borkritikusának nevez. Atkin előadásának témája a magyar bor csúcstermékének számító Tokaji Aszú volt. Emellett olyan további mesterkurzusokon vehettek részt az érdeklődők, mint „A balatoni borrégió északi és déli partja”, „Tokaj: hagyományok és trendek”, „Jellegzetes magyar fajták”, „Hűvös klímájú borvidékeink” vagy „Villány két arca”.

 

A közösségi magyar standon résztvevő borászatok listája: Babits Pince, Balassa Bor, Barta Pince, BB, Bodri Pincészet, Carpinus Borászat, Dereszla Pincészet, Fischer Borászat, Füleky Pincészet, Garamvári Szőlőbirtok, Gedeon Birtok, Gilvesy Pincészet, Gizella Pince, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Heimann Családi Birtok, Heumann Pincészet, Hilltop Neszmély, Koch Borászat, Kovács és Lánya Borászat, Kristinus Borbirtok, Kvaszinger Borászat, Landmark Tokaj, Linzer-Orosz Borászat, Nagygombos Borászat, Pajzos Tokaj, Pannon Tokaj, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Patricius Borház, Pfneiszl Pincészet, Royal Tokaji, Szeremley Birtok, Taschner Bor- és Pezsgőház, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tornai Pincészet, Törley Pezsgőpincészet, Vida Családi Borbirtok, Vincellér Ház, Zelna Borászat, Zsadányi Pincészet

 

A bor mellett a hazai gasztronómia is szerepet kapott a standon. Forrai Miklós séf készített borkorcsolyákat a vendégeknek, így a jellegzetes magyar alapanyagokkal és ételekkel is megismerkedhetett a közönség. A kiállítás második napján az egyre népszerűbb, kötetlen hangulatú Bar Time Budapest! fogadás zárta a magyar stand aznapi programjainak sorát.

 

Sikeres magyar szereplés a világ legnagyobb borvásárán

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség évről évre egyre nagyobb számú borászatnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra azzal a céllal, hogy népszerűsítse a magyar borkultúrát, növelje a magyar bor nemzetközi presztízsét, elősegítse a borexporttal kapcsolatos üzleti lehetőségek bővítését és népszerűsítse Magyarországot, mint borturisztikai desztinációt.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!