A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szó szerint aranyat ér a fiatal borászok számára kiírt pályázat

December 7-ig lehet jelentkezni

2018-11-02 | Vinoport


Szó szerint aranyat ér a fiatal borászok számára kiírt pályázat

A Pannónia Női Borrend és a Pannónia Aranygyűrű Alapítvány 2018-ban ismét pályázatot hirdet a jövő generáció borászai számára.


A 2011 óta létező Pannónia Aranygyűrű elismerést azon fiatal borászok kaphatják, akik ugyan még pályájuk elején járnak, de már értékes borokat alkotnak. A díj a hagyományoknak megfelelően egy 14 karátos arany pecsétgyűrű, valamint egy Vándorserleg. (Hogy mi is ez a díj, arról bővebben itt lehet olvasni.)

 

 

A program felelőse 2018-ban Gere Andrea, borász, a Gere Pincészet társtulajdonosa. „A borrend és az alapítvány is kiemelten fontosnak tartja, hogy felkaroljuk a pályájuk elején járó fiatal borászokat, és ezen elismerés által egyre többen megismerjék a nevüket. Úgy tapasztaljuk, hogy ennek a jeles kezdeményezésnek máris hagyománya és jó híre van a szakmám belül, elismerik a nyerteseket. Ezáltal pedig motiválni tudjuk a jelölteket is, hogy bátran nyissanak az ilyen lehetőségek és a szakmai kapcsolatok irányába.” - nyilatkozta hozzá Gere Andrea.

 

A pályázat legutóbbi nyertese ifj. Heimann Zoltán, aki külföldi tanulmányútja óta a családi birtokon dolgozik. A kadarkájával diadalmaskodó szekszárdi borász elmondása szerint a pályázat megnyerése nagyon sokat jelentett nem csak neki, de a családjának is. „Új lehetőségeket és értékes előnyöket is köszönhetek az elért eredménynek, amiből természetesen a családi birtok is profitált.

 

A Pannónia Női Borrend várja az ifjú borászok jelentkezését, hogy a szakértő zsűri segítségével odaítélhessék a díjat az arra legérdemesebb fiatal jelöltnek 2019 elején.

 

A pályázati kiírás az alábbi linkre kattintva érhető el.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!