A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szombaton lesz az év borgasztronómiai eseménye

Jön a 13. Magyar Borok Bálja

2018-02-21 | Vinoport


Szombaton lesz az év borgasztronómiai eseménye

A Magyar Borok Bálja a magyar bor ünnepe. A rendezvény célja, hogy a különleges hazai borokat egyedülálló környezetben mutassa be vendégeinek. A báli szezon meghatározó eseménye immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre, amely jól mutatja szerepét és jelentőségét a hazai prémium rendezvények palettáján.


A rendezvény középpontjában hagyományosan a különleges borvacsora áll, amelyet színes program, színvonalas produkciók, valamint a Gál Tibor Emlékdíj átadása kísérnek. A fogásokat az idei évben is három kiemelkedő étterem (Caviar & Bull, Brasserie & Atrium, Budai Gesztenyés Nagyvendéglő) séfjei készítették el, magyar csúcsborokra hangolva. A vacsora borsora hagyományosan olyan bortípusokra épül, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordeaux-i házasítás és tokaji aszú. Ezúttal öt borvidék - Dél-Balaton, Tokaj, Neszmély, Szekszárd, Villány - top tételei mutatkozhatnak be, hat pincészet egy-egy kiváló borán keresztül. 

 

 

Az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest grandiózus báltermébe szervezett bálon a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett természetesen a magyar borászok is megjelennek. A hangulatról a bál háziasszonya, Ördög Nóra mellett neves fellépők – Tóth Vera, Tompos Kátya - színvonalas produkciói és az elmaradhatatlan élőzene gondoskodik. A vacsora után tánc, a sétáló térben pedig számos gasztronómiai kiállító várja a vendégeket. A kaszinóban értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a szerencsés kezű játékosok, a sétálótérhez tartozó nyitott teraszon pedig a szivarrajongók hódolhatnak szenvedélyüknek.  

 

Exkluzív sétáló borkóstoló 130 magyar borral

 

A 13. Magyar Borok Bálja nemcsak egy elegáns báli esemény és gasztronómiai élmény, hanem a magyar borok legjavát felvonultató exkluzív sétáló kóstoló is. A kínálat gondosan válogatott tételeken keresztül mutatja be hazánk borvidékeinek, szőlőfajtáinak és borstílusainak sokszínűségét. A buborékok szerelmesei a habzó- és gyöngyözőboroktól kezdve a tradicionális eljárással készülő pezsgőkig legalább 20-féle tétellel találkozhatnak. A fehérborok választéka az illatos, könnyed stílust kedvelőket és hordós érlelésű, dűlőszelektált tételek rajongóit egyaránt kényezteti. A vörösborok között is igazi nagyágyúk várják a kóstolókat, és természetesen a tokaji aszú sem hiányozhat az impozáns borsorból. Magyarország, vezető borászatai és kisebb pincészetei egyaránt képviseltetik magukat a sorban, és számos ritka, izgalmas tétel is kóstolható lesz.

 

Egy tokaji és két szekszárdi fiatal borász van versenyben a Gál Tibor Emlékdíjért

 

A Magyar Borok Bálján 2006 óta tartó hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása. A modern kori magyar bortörténetben kulcsszerepet betöltő, nemzetközi szinten is elismert borász személye inspirációként szolgál valamennyi ma dolgozó borász számára. 2014-ben ifjabb Gál Tiborral és családjával egyeztetve a díj megújult. A szervezők úgy gondolták, hogy a Magyar Borok Bálján átadásra kerülő díj akkor válik valóban értékteremtővé, ha általa a már országosan ismert borászok mellett új nevekkel találkozik a hazai borszerető közönség. Ezért az Év Bortermelője, valamint 2017-től a Borászok Borásza cím birtokosai ajánlanak a környezetükben dolgozó, eddig talán kevésbé ismert fiatal borászt ajánljanak a nagyközönség figyelmébe, akik szavazatukkal döntenek a jelöltekről.

 

Az idei évben Dúzsi Tamás Dávid (Szekszárd), ifj. Heimann Zoltán (Szekszárd) és Zsirai Kata (Tokaj) kapták a legtöbb szavazatot a 11 jelölt közül, így egyikük veheti majd át a bálon a 2018-as Gál Tibor Emlékdíjat , amely az elismerés mellett magas értékű szakmai csomagot is tartalmaz.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!