A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tematikus hónap indul a kékfrankos jegyében

Kékfrankos MOST! 2014

2014-03-25 | Tóth Adrienn


A Kékfrankos MOST! egy egész hónapig tartó, a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat, amelynek keretében szerte az országban borkóstolókat, borvacsorákat tartanak majd áprilisban, figyelmet szentelve e sokszínű szőlőfajtának. A legtöbb kékfrankost felvonultató kóstolóra a Boscolo Budapestben kerül sor április 30-án, a négynapos pihenést megelőzően.


 

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. A szőlőfajta borai kifejezetten változatosnak mondhatóak, hiszen többféle bortípus is nyerhető belőle. A kékfrankos kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös bor, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel. Mindezt az összetettséget kívánja felvonultatni a Kékfrankos MOST!

A Kékfrankos MOST! programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint az Olaszrizling Október és a Magyar Borok Bálja. A Kékfrankos MOST! tavaszi eseményeit ősszel az Olaszrizling Október második kiadása, valamint az első ízben megrendezett Bordó Blend követi majd.

A Boscolo Budapest termeiben lezajló Nagy Kékfrankos Kóstoló egy egész napos, kékfrankosra épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl osztrák vendégeket is várnak. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a szőlőfajtában, ültetett mesterkurzusokkal készülnek, amelyet hazai és külföldi szakértők vezetnek.

Angol nyelvű előadást tart például ifj. Franz Weninger; a Sopronban és Burgenlandban gazdálkodó biodinamikus borász, osztrák és magyar kékfrankosokon keresztül mutatja be azt, hogy milyen hatást gyakorolnak az eltérő talajtípusok a kékfrankos borokra. Ezen túl öt szekszárdi borász is összehasonlító kóstolón mutatja be kékfrankosait, dr.Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus pedig bevezető előadást tart a kékfrankosok komplex világába.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!