Turán és hárslevelű
Villámjelentés a Demeter Pincétől
2007-10-25 | Tóth AdriennTovább folytatódott a szüret az egri Demeter Pincészetnél, és két újabb ígéretes termésről tudunk ezúttal beszámolni. Bár - mint arra korábban már kitértünk - Eger vidékén is elég furcsa volt az idei év, Demeter Csaba egyáltalán nem elégedetlen a begyűjtött szőlővel. Sőt! Csaba úgy gondolja, hogy sok szempontból komoly ellenfélre találnak a sokhelyütt méltatott 2003-as borai is ezekkel szemben.
A turán szőlőfajta egyre gyakrabban merül fel mostanában. Most – amikor már a pincénél befejezték a fajta szüretét - tapasztalható csak igazán, hogy a kipréselt lé milyen illatos, mély és testes. Így egy komoly, nagy, hosszú életű bor ígéretével kecsegtet.
2005-ben a hárslevelű az Eger Csillaga házasításba került, amely bor Bordeaux-ban ezüstérmet nyert. Ezután jött a 2006-os hárslevelű, amely már magában is olyan szép volt, hogy készítői sajnálták házasításba tenni. Nos a helyszínről úgy nyilatkoztak, hogy ez az idei mindkettőt kenterbe veri.
Azoknak pedig, akik jobban szeretik a számokat, itt olvashatók az eredmények:
Turán
Mustfok: 20,1
Savtartalom: 6,4
Almasavtartalom: 0,6
pH: 3,4
Hárslevelű
Mustfok: 21,2
Savtartalom: 6,9
Almasavtartalom: 1,1
pH: 3,2
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Mi történik ősszel egy biodinamikus szőlőben?
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!