A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Új tételekkel vár a tavalyi Borfesztivál közönségkedvence

Budapest Borfesztivál

2016-09-05 | PR


Új tételekkel vár a tavalyi Borfesztivál közönségkedvence

A 2015-ös Budavári Borfesztivál borának pincészete ismét ott lesz a borfesztiválon. A tavalyi nyertes közönségkedvenc, a 2013-as száraz furmint mellett idén új tételeket is kóstolhatunk az Obzidian Bormanufaktúra standján.


A Budapest Borfesztiválon debütál idén az Obzidian Bormanufaktúra négy új bora, a 2015-ös Hárslevelű és Sárgamuskotály, a 2013-as fordítás, illetve a 2015-ös Kései Cuvée.

 

Az Obzidian Bormanufaktura számára a 2015-ös év nagyon jól sikerült mind a borminőséget illetően, mind a pincészet ismertségének növelése terén. Számos nagykereskedésben megtalálhatók a boraik, miközben a különböző borfesztiválokon is találkozhatunk velük.

 

Új tételekkel vár a tavalyi Borfesztivál közönségkedvence

 

Az Obzidian Bormanufaktúra egy apró hegyaljai birtok, mely nevében hordozza a két legfontosabb információt, amelyet tudni érdemes. Az obzidian az obszidián régies elnevezése, s a pince azért kapta ezt a nevet, mert egyik kiemelt termőterületünkön, a Határi-dűlőben, rengeteg ilyen kőzetet, féldrágakövet találni. Ez az ékszerként is használt kőzet a vulkanikus tevékenység során jött létre, amikor a forró láva hirtelen kihűlt és megszilárdult. Vulkáni üvegként is ismert. A pincészet borait is ez a fajta visszafogott, de tartalmas csillogás jellemzi. 

 

Nem véletlen a manufaktúra elnevezés sem. A pincészet célja egyedi karakterű borok készítése, amelyek mégis széles rétegeket képesek megszólítani. Célunk jól iható, harmonikus és gyümölcsös borokat letenni az Önök asztalára – mondják.

 

Új tételekkel vár a tavalyi Borfesztivál közönségkedvence

 

A termőterület egyértelműen jelzi karakteres, vulkanikus mivoltát, s ez boraikban is visszaköszön. Azonban nem cél ennek az egyébként is erőteljes és karakteres terroirnak a fokozott kiemelése. Ott van a borban, szépen díszíti azt, de emellett fontosnak tartják a fajtajelleg kiemelését és a jól ihatóságot. Minden szüret után törekednek arra – már az időpont kiválasztásánál is , hogy az alkohol ne vegye el a kedvet egy újabb pohár bor elfogyasztásától.

 

Dűlők: Határi, Kácsárd, Lapis

Honlap: http://www.obzidianbor.hu/

Kapcsolat: +36 20 922 09 20

Az Obzidian Bormanufaktúránál tett tavalyi látogatásunkról itt olvashat>>

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!