Új tételekkel vár a tavalyi Borfesztivál közönségkedvence
Budapest Borfesztivál
2016-09-05 | PRA 2015-ös Budavári Borfesztivál borának pincészete ismét ott lesz a borfesztiválon. A tavalyi nyertes közönségkedvenc, a 2013-as száraz furmint mellett idén új tételeket is kóstolhatunk az Obzidian Bormanufaktúra standján.
A Budapest Borfesztiválon debütál idén az Obzidian Bormanufaktúra négy új bora, a 2015-ös Hárslevelű és Sárgamuskotály, a 2013-as fordítás, illetve a 2015-ös Kései Cuvée.
Az Obzidian Bormanufaktura számára a 2015-ös év nagyon jól sikerült mind a borminőséget illetően, mind a pincészet ismertségének növelése terén. Számos nagykereskedésben megtalálhatók a boraik, miközben a különböző borfesztiválokon is találkozhatunk velük.
Az Obzidian Bormanufaktúra egy apró hegyaljai birtok, mely nevében hordozza a két legfontosabb információt, amelyet tudni érdemes. Az obzidian az obszidián régies elnevezése, s a pince azért kapta ezt a nevet, mert egyik kiemelt termőterületünkön, a Határi-dűlőben, rengeteg ilyen kőzetet, féldrágakövet találni. Ez az ékszerként is használt kőzet a vulkanikus tevékenység során jött létre, amikor a forró láva hirtelen kihűlt és megszilárdult. Vulkáni üvegként is ismert. A pincészet borait is ez a fajta visszafogott, de tartalmas csillogás jellemzi.
Nem véletlen a manufaktúra elnevezés sem. A pincészet célja egyedi karakterű borok készítése, amelyek mégis széles rétegeket képesek megszólítani. Célunk jól iható, harmonikus és gyümölcsös borokat letenni az Önök asztalára – mondják.
A termőterület egyértelműen jelzi karakteres, vulkanikus mivoltát, s ez boraikban is visszaköszön. Azonban nem cél ennek az egyébként is erőteljes és karakteres terroirnak a fokozott kiemelése. Ott van a borban, szépen díszíti azt, de emellett fontosnak tartják a fajtajelleg kiemelését és a jól ihatóságot. Minden szüret után törekednek arra – már az időpont kiválasztásánál is –, hogy az alkohol ne vegye el a kedvet egy újabb pohár bor elfogyasztásától.
Dűlők: Határi, Kácsárd, Lapis
Honlap: http://www.obzidianbor.hu/
Kapcsolat: +36 20 922 09 20
Az Obzidian Bormanufaktúránál tett tavalyi látogatásunkról itt olvashat>>
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!