A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vadászmese, Tersánszky-kollázs, Hölderlin és a borok

Bor és kultúra a FIX TV-n

2016-05-04 | Vinoport


Vadászmese, Tersánszky-kollázs, Hölderlin és a borok

Május 5-én, csütörtök este Fillár István színművész és Debreczeny György költő, könyvtári szakember vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál a FIX TV-ben.


Fotó: Amdala/Juhász Melinda

 

A műsor kuriózummal indul, hiszen Fillár István, a Pesti Magyar Színház színművésze egy elfeledett szerző, az ornitológusként, vadászati szakíróként legendás, Lakatos Károly művének egy részletével ajándékozza meg a Törzsasztal hűséges nézőit. A vadászmese garantáltan derűt csal a tévénézők arcára.

 

Fillár egyébként maga is vadász, de vívásban is jeleskedik. Nem ritkán ő tanít be vívójeleneteket kollégáinak, színésztársainak. A sokoldalú művész mesél együtteséről, a Harmadik figyelmeztetésről, a pécsi évekről is, illetve megidézi édesapja Madách Színházát. Tőzsér Árpád Hölderlin a toronyszobában című, a Nyugat Pluszban közölt versét szintén tőle halljuk.

 

 

A Napút 2016/2. számában, Szepes Erika által az „előrevivő szándékú szerzők”, az örök avantgárdok közé sorolt költő, fanyar humorral ecseteli, hogyan szerzett ideg- és elmeápolói-, majd könyvtárosi diplomát fordulatos élete, pályája során. A „Tersánszky földjén” lakó, a Nyugat Pluszban is gyakorta megjelenő Debreczeny a Nyugat egykori főmunkatársa, a Kakuk Marci szerzője előtt tisztelegve, olvas föl egy az 1888-ban született író remekeiből építkező kollázst.

 

A műsor fővédnöke, Dúzsi Tamás ezúttal rozét bont a Törzsasztal vendégeinek, és a vendégváró asztalról ezúttal sem hiányozhat a Szabó Zoltán Attila szerkesztette Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető a Fix TV oldalán>>

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!