A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Szürkebarát

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Szürkebarát 2007

Véleményünk szerint

A szalmasárga bor illatából diszkréten érezhető a mineralitás, a fehérhúsú őszibarack, a vajasság. Érdemes időt szánni a szellőztetésre, az ilyen típusú minerális fehérborokból ez általában jót hoz ki. Ízben kellemes, üde savakat, krémességet, tüzességet érzünk az itt is domborító ásványosság mellett. Szerény, de komolyan vehető bor. Süssünk hozzá fogast roston, és tálaljuk mandulával, fügével vagy citromfű-mártással, ha pedig nem vagyunk a Balaton partján, képzeljük oda magunkat!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  21940
 • Ár

  1790 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Üde akác nektáros illattal köszönt ez a ragyogó tükrű bor. Virágos, frissen minerális, citrusos ízében érett ringlóra és egzotikus gyümölcsökre ismerünk. Finom savegyensúlyával kiemelkedő évjáratú Szürkebarát. Kedvesen tüzes Badacsonyi. Szépsége borjú, halak, gombás ételek, fehér és zöldszószos tészták mellett 11 fokon kiválóan érvényesül.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Zwack Izabella Borválogatás

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!