A pincészet borbemutatása
Ehhez az évjárathoz gyakorlatilag csak a Sabar-hegy nyugati lejtőjén termett szőlőket tudtuk felhasználni, mivel a Csobánc nyugati lábánál lévő másik olaszrizling-területünk termését erős fagyok károsították 2011 tavaszán - ez utóbbi területről csak minimális másodtermést tudtunk szüretelni. A Sabaron lévő szőlőt erőteljesen visszavágtuk és komoly terméskorlátozást végeztünk, egy tőkén kevesebb, mint 1 kg szőlőt hagyva beérni (80dkg körül).
Érlelési információkBorunk öt hónapot érlelődött másodtöltésű 500 literes tölgyfa hordókban (szigetvári Trust és osztrák Stockinger hordókban), illetve egy rövid ideig (2 hónap) negyedtöltésű 225-ös, közepesen pörkölt Boutes hordóban is megfordult. |
Hol vásárolható meg
Halkakas étterem Budapest, Óbester Panzió és Grill Badacsony, Hotel Bonvino Badacsony, Badacsonyi Bortár Badacsonytördemic, Kőbányai Bortár Budapest, Wekerlei Bortár Budapest, Pohárszék Borkereskedés Budapest, Dűlő Borkereskedés Gödöllő, Filoxéra Bortéka Szeged, Bormánia Dunakeszi
Sabar Borház bemutatása
A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.