A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Pinot Noir 2006

Véleményünk szerint

Dramatikus bor, illik komolyan venni. Sűrű, gyümölcsös és fűszeres illat egy kocka étcsokival és egy kis avarral. Az intenzív illatot hasonlóan karakteres íz kíséri a szőlőfajtához illeszkedően közepes tannintartalommal. Sült bárányhoz kóstolnánk. Olvassunk hozzá drámát, romantikusabbaknak szerelmi vonalat, szilárdabbaknak történelmi tragédiát ajánlunk! Néhány év múlva érdemes újra felütni a könyvet egy másik palack társaságában, mert van benne idő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-08-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  33000
 • Ár

  4100
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Pinot Noir a legizgalmasabb, legtörékenyebb és egyben legnehezebb fajtánk: Mert soha nem lehet kiismerni szeszélyes lelkét. Mert nem tűri a középszert, sem a szőlőben, sem a pincében. Mert hihetetlenül sokrétű, elegáns bort tud adni. Ilyen e 2006-os Pinot Noir is: finom harmónia és elegancia, valamint hallatlan ízgazdagság jellemzi, mely a bor-étek párosítások végtelen lehetőségét kínálja.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

IN VINO VERITAS Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!