A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatoni Pinot Noir Fehér

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Balatoni Pinot Noir Fehér 2013

Véleményünk szerint

Enyhe rózsaszín pírt visel a bor. Az illat intenzitása közepes erejű és édes tónusú a benne megjelenő fehér húsú barackra, fehér eperre és licsire emlékeztető jegyektől. A kompozíció egyenes, határozott savgerincre épül, amelynek közepes test és alkoholtartalom szolgál háttérként. A kortyban a vezető szerkezeti elem elsősorban a citrusos, cseresznyés asszociációkra tereli a figyelmet. Szikár, dinamikus bor, közepesen hosszú lecsengéssel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,1 %
 • Palackmennyiség

  7960
 • Ár

  1240 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Igazi világritkaság a Szeremley Birtok fehér Pinot Noirja, melyet legfeljebb a vörösborairól ismert fajta champagne-i fehér pezsgőihez hasonlíthatunk. A ringló és a friss szilva zamatvilágát a vulkanikus talajra jellemző markáns mineralitás, szép savak játéka és rózsás reflexek teszik teljessé. Kedveli a halakat, a fehér húsokat, az ünnepi alkalmat és a nyarat aperitifként is. Ideális kaviárbor, 11 fokon.

Érlelési információk

A bor öt hónapig tartályban érett.

Hol vásárolható meg

Borok Világa Kft., Bakator Borkereskedés Göd, Pampetrics Borkereskedés Keszthely

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!