A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Blanc de Noir

Weninger Pincészet Blanc de Noir 2008

Véleményünk szerint

A fehérborban egy árnyalat erejéig megmutatkozik a kékszőlő. A halvány tónusú illatban pedig gyógyfüves cukorkák kacérkodnak a kesudióval. A kortyban is hasonló intenzitással jelennek meg az ízek, így a náluk direktebb savak jóval nagyobb hatást gyakorolnak a kóstolóra, és tovább kitartanak a lecsengésben is. Felépítése arányos, a közepes testhez illő. Tálaljunk hozzá diós bundában sült csirkecombot krumpli salátával vagy harcsaszeletet gyömbérrel és szerecsendióval ízesített káposztával!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  600
 • Ár

  1450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy fehérbor vörös szőlőből. Az azonnali préselés miatt a bor nem vett fel színt és tannint. Hasonló tulajdonságai vannak, mint egy pezsgőnek, hiszen Pinot Noir szőlőből készült. Szájban friss, krémes és gyümölcsös.Jól struktúrált bor. Hosszú utóízében megmaradnak a gyümölcsök. Ételajánlat: Grillezett fogas, tárkonnyal és párolt körtével.

Érlelési információk

Hat hónapos tartályos érlelés.

Pinceidő

2012

Hol vásárolható meg

Vinotékák, jellemzően helyi, soproni éttermek

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!