A pincészet borbemutatása
Egy fehérbor vörös szőlőből. Az azonnali préselés miatt a bor nem vett fel színt és tannint. Hasonló tulajdonságai vannak, mint egy pezsgőnek, hiszen Pinot Noir szőlőből készült. Szájban friss, krémes és gyümölcsös.Jól struktúrált bor. Hosszú utóízében megmaradnak a gyümölcsök. Ételajánlat: Grillezett fogas, tárkonnyal és párolt körtével.
Érlelési információkHat hónapos tartályos érlelés. |
Pinceidő2012 |
Hol vásárolható meg
Vinotékák, jellemzően helyi, soproni éttermek
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”