A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyeki Kúria Pinot Noir

Etyeki Kúria Borgazdaság Etyeki Kúria Pinot Noir 2010

Véleményünk szerint

A bor illata a gyümölcsökről szól: közepes intenzitással érezhetőek itt a különböző piros és kék bogyók az édes fűszerek és a pirítós mellett. A kortyba inkább a fűszeresség, gyógynövényesség visz izgalmakat, teste a többi szerkezeti elemmel, a bor összképével arányos, közepes nagyságú. Jó egyensúlyú, zamatos bor, belesimuló tanninnal, elegáns savakkal. Legszívesebben kacsamellet ennénk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  4800
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Etyeki Kúria Borgazdaság borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában intenzív erdei gyümölcs és leheletnyi pörkölt kávé. Szájban lédús gyümölcsösség, finom savak, bársonyos textúra. Több lépcsős szelektív kézi szüret. Kíméletes bogyózás. A 14 napos héjon erjesztés, kádakban, kézi csömöszöléssel történik. Az almasavbontás spontán zajlik, majd egy évig 300 literes tölgyfa hordóban érik a bor. Az új hordók aránya 30%. Gyümölcsökkel tálalt kacsához, bárányhoz, könnyebb vadhúsokhoz, érlelt sajthoz.

Érlelési információk

1 évig 300 literes tölgyfa hordóban érett a bor, az új hordók aránya 30%.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása

A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!