A pincészet borbemutatása
2011-ben az utolsók között szüreteltük a pinot noirt a Szinkópához. A szüret kézzel, 10 kg-os ládákba történt. A feldolgozás során teljes fürtös préselést alkalmaztunk, majd a mustot hiperoxidációt követően egy éjszakán át 12-15 C-on ülepítettük. Az ülepítést követően a mustot leszínelve fajélesztős beoltással, kóracél tartályban 15 C-on erjesztettük. Az erjedést követően a Szinkópát 300 és 400 l-es többször használt barrique hordókban érleltük. Az érlelés 2,5-3 hónapon át a finomseprő felkeverésével történt. Az érlelés után, derítést és szűrést követően került palackoztuk. Tiszta, halvány színében rózsaszín reflexek jelennek meg, ami egy kék szőlőből készült fehér bornál része az "üzletnek". Visszafogott illata lassan, de biztosan nyílik : piros bogyós gyümölcsök és málnás cukorka. Száraz bor, közepes testtel és savakkal, ebből az egyensúlyból az alkohol éppen nem lóg ki, pedig 14%: ez becsületére váljék ! Piros húsú grapefruit és kicsi gránátalma köszön be szájban, ahol az aromák közepesen intenzívek és a vártnál talán kicsit hamarabb elillannak. Kiss Edina borszakértő
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés. |
Pinceidő2 év |
Hol vásárolható meg
Aranyszarvas Étterem, Karaffa Borszaküzlet, Wekerlei Bortár, IFDT Kereskedelmi Kft., Bor és Más Kft.
Anonym Pince bemutatása
Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.