A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szinkópa

Anonym Pince Szinkópa 2011

Véleményünk szerint

Szépen, fokozatosan nyíló illat, amelyet fehér húsú gyümölcsök és málna tesz dússá. Kóstoláskor a bor szerkezetének tüzes karaktere, közepes savtartalma miatti kerek fellépése bizonyul meghatározónak. A kortyban fűszeres, vaníliás aromák bukkannak fel, amelyet alma, egres kísér. Vajban sült afrikai harcsát kínálnánk hozzá, zöld fűszerekkel, például kakukkfűvel vagy petrezselyemmel ízesítve.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-07-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  2100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

2011-ben az utolsók között szüreteltük a pinot noirt a Szinkópához. A szüret kézzel, 10 kg-os ládákba történt. A feldolgozás során teljes fürtös préselést alkalmaztunk, majd a mustot hiperoxidációt követően egy éjszakán át 12-15 C-on ülepítettük. Az ülepítést követően a mustot leszínelve fajélesztős beoltással, kóracél tartályban 15 C-on erjesztettük. Az erjedést követően a Szinkópát 300 és 400 l-es többször használt barrique hordókban érleltük. Az érlelés 2,5-3 hónapon át a finomseprő felkeverésével történt. Az érlelés után, derítést és szűrést követően került palackoztuk. Tiszta, halvány színében rózsaszín reflexek jelennek meg, ami egy kék szőlőből készült fehér bornál része az "üzletnek". Visszafogott illata lassan, de biztosan nyílik : piros bogyós gyümölcsök és málnás cukorka. Száraz bor, közepes testtel és savakkal, ebből az egyensúlyból az alkohol éppen nem lóg ki, pedig 14%: ez becsületére váljék ! Piros húsú grapefruit és kicsi gránátalma köszön be szájban, ahol az aromák közepesen intenzívek és a vártnál talán kicsit hamarabb elillannak. Kiss Edina borszakértő

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Aranyszarvas Étterem, Karaffa Borszaküzlet, Wekerlei Bortár, IFDT Kereskedelmi Kft., Bor és Más Kft.

Anonym Pince bemutatása

Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!