A pincészet borbemutatása
A Linbrunn Cabernet franc tőkéi a kisharsányi Bocor dűlőben és Hajdúson lettek telepítve, dűlőben a dombok és a föld, az éghajlat és a napsütés együtt befogadta ezt a fajtát, és 2013 októberében, egy szép évjáratban a szép szőlő szép bort ígért. A 2013-ban szüretelt szőlők 7-9 éves tőkékről származnak, a nyári melegtől szépen, cukrosra beértek, és csak október végén szüreteltünk kézzel, ládákba. Ígéretes ez az évjárat! 2013-as év tavaszán egy késői faggyal Szent Orbán elvitte a szőlővirágok jó részét, nagyon kevés fürt termett a tőkéken, de azok erőteljes zamatokkal ajándékozzák meg cabernet franc kedvelőit! A must is kellemes savat mutatott, a cukra nagy alkoholtartalmat rejtett, ami egy sokéves érlelési potenciál mellett szükséges is egy vörösnél. A zúzást-bogyózást követően a termést rozsdamentes acéltartályba helyeztük levegőtől elzárva, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 23-24 C fokon, automatikus vezérlésű csömöszöléssel, széndioxid macerálássál elkészítettük a nyers bort. Az erjesztést és fejtést követően hordókban érleltük tovább. Gyönyörű bor érlelődött a villány-virágosi pincefalu kis pincéinek mélyén az új tölgyfahordókban!
Érlelési információkTartályos és hordós. Palackozás időpontja: 2015. február |
Pinceidő1-1,5 év |
Linbrunn Pincészet bemutatása
Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!