A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Linbrunn Pincészet Cabernet Franc 2013

Véleményünk szerint

Színe rubin. Illata a közepesnél intenzívebb: bőr, animalitás, nedves avar, fa, szegfűszeg, bors, pirospaprika, szeder, eper és fa is érezhető benne. Ízben túlérett cseresznye és a vanília mellett jelentős, kissé szárító tanninok jelentkeznek. Közepesen hosszú.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,1 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  2590 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

A Linbrunn Cabernet franc tőkéi a kisharsányi Bocor dűlőben és Hajdúson lettek telepítve, dűlőben a dombok és a föld, az éghajlat és a napsütés együtt befogadta ezt a fajtát, és 2013 októberében, egy szép évjáratban a szép szőlő szép bort ígért. A 2013-ban szüretelt szőlők 7-9 éves tőkékről származnak, a nyári melegtől szépen, cukrosra beértek, és csak október végén szüreteltünk kézzel, ládákba. Ígéretes ez az évjárat! 2013-as év tavaszán egy késői faggyal Szent Orbán elvitte a szőlővirágok jó részét, nagyon kevés fürt termett a tőkéken, de azok erőteljes zamatokkal ajándékozzák meg cabernet franc kedvelőit! A must is kellemes savat mutatott, a cukra nagy alkoholtartalmat rejtett, ami egy sokéves érlelési potenciál mellett szükséges is egy vörösnél. A zúzást-bogyózást követően a termést rozsdamentes acéltartályba helyeztük levegőtől elzárva, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 23-24 C fokon, automatikus vezérlésű csömöszöléssel, széndioxid macerálássál elkészítettük a nyers bort. Az erjesztést és fejtést követően hordókban érleltük tovább. Gyönyörű bor érlelődött a villány-virágosi pincefalu kis pincéinek mélyén az új tölgyfahordókban!

Érlelési információk

Tartályos és hordós. Palackozás időpontja: 2015. február

Pinceidő

1-1,5 év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!