A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Csernyik Pince Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

A bor illatának egyszerre van egy átható fűszeres karaktere paprikás, borsmentás, babéros, mákos jegyekkel, valamint egy gyümölcsös áfonyás, szedres vastagsága. Ahogy megkóstoljuk, egy karakán savérzet gyakorolja ránk a legerősebb benyomást, amely mellett ismét feltűnik, az illatban is tapasztalt fűszeres-bársonyos kettősség. A közepes testű tétel csersavai érettek, alkoholérzete közepes. Zamatos bor férfitársaságnak beszélgetéshez.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az erjedés 3 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segitségével. A préselésre a szüret után 10 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe.

Érlelési információk

12 hónapig másod és harmad töltésű 225 literes fahordóban, majd 6 hónap 10 hl es fahordóban.

Hol vásárolható meg

Colour Wine World borszaküzletben, Szegeden a Szent György Borházban és a Palota Borház borszaküzleteiben

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!