A pincészet borbemutatása
Az erjedés 3 nap hideg áztatás után indult be természetes élesztők segitségével. A préselésre a szüret után 10 nappal került sor. A biológiai almasavbomlás fahordóban spontán ment végbe.
Érlelési információk12 hónapig másod és harmad töltésű 225 literes fahordóban, majd 6 hónap 10 hl es fahordóban. |
Hol vásárolható meg
Colour Wine World borszaküzletben, Szegeden a Szent György Borházban és a Palota Borház borszaküzleteiben
Csernyik Pince bemutatása
Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.