A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Barrique

Szőke Mátyás Pincészet Cabernet Barrique 2011

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin. Illatábna keleties fűszerek, fekete csokoládé, érett meggy és málna. Egzotikus, csillagánizs és fahéj is kiérezhető belőle. A korty tükrözi az illatot, gazdag. Krémes textúra, enyhe likőrösség, de nem zavaró. Magasan strukturált, egyensúlyos. Gyümölcsök, izgalom, karakter, minden megvan benne, hogy remek bor legyen. Koncentrált, és még sokáig eltartható.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  1460
 • Ár

  3240 ft
 • Fajtaösszetétel

  cabernet sauvignon
  cabernet franc

Szőke Mátyás Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasításából született ez a harmonikus, kiegyensúlyozott vörösbor. Gyümölcsös illataromái és a fekete ribizlire emlékeztető zamat erősen dominál, kiegészülve az új tölgyfahordó adta vaníliával és a feketecsokoládéval. Savak rendben vannak, tanninok jók.

Érlelési információk

új tölgyfahordó

Szőke Mátyás Pincészet bemutatása

Az Év Bortermlője 2017-ben! Szőke Mátyás kiváló boraival és a rengeteg munkával elért szerteágazó életművével méltán érdemelte ki az elismerő címet. Műszaki végzettségű, de szőlőtermelő elődjei révén korán megtanulta, hogyan kell a szőlőt művelni. A 70-es évek óta foglalkozik borkészítéssel, jelenleg egyik fiával, Zoltánnal 35 hektáron gazdálkodnak. Munkássága során rengeteget tett a borvidékért. A hazai borversenyeken szépen szerepelnek borai, kiemelt eredményeihez tartozik, hogy több alkalommal elnyerte a „Mátrai borvidék legszebb vörösbora” címet, kétszer pedig Chardonnay bora Champion díjas lett a VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Mátyás sikereiben feleségének is nagy szerepe van, hiszen hosszú évek óta ő kíséri figyelemmel a szőlők gondos megmunkálását. A hazai borkereskedőkön kívül két nagykereskedő cég a tengerentúlon is forgalmazza boraikat. Mátyás nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze magát, és figyelemmel kísérje a nagyvilág borszakmai alakulását, trendjeit is. Volt már Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Kaliforniában is, ahol Haraszthy Ágoston szőlőbirtoka nagy hatással volt rá. A borász rengeteget dolgozik, ám ha akad némi szabadideje, legszívesebben traktorjában ülve veszi szemügyre ültetvényeit, közben a természetben, az évszakok változásaiban gyönyörködve. „A munkás hétköznapok a modern kort, a hétvége a gyökereket ébreszti fel bennem. Amikor kezdtük, még jóval több kézimunkát kellett alkalmaznunk a területek megmunkálásában, azóta sokat fejlődött a világ.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!