A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay Barrique

Chardonnay Barrique, 2012

Bezerics Borház

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1650 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

A szalmasárga bort szagolva trópusi gyümölcsök és édes tónusú fűszeresség jut az eszünkbe. Kóstoláskor a szerkezet egyenessége és a hordós érlelésből adódó füstös és fűszeres aromák kettőse hat a leginkább meghatározónak, az ízvilágot emellett sárgadinnye és birs építi fel. A test és az alkohol meghaladják a közepest, a savak ennél egy lépéssel visszafogottabbak. Hosszú toastos, vaníliás lecsengéssel zárul a korty. A borban rendelkezésre állnak a paraméterek ahhoz, hogy további palackos érleléssel kerekedjen a szerkezet, és még inkább összesimuljon az aromatika.

A kóstolás dátuma: 2014-08-26

A pincészet borbemutatása

A színe mély szalmasárga. A szellőztetést nagyon meghálálja. Férfias, karakteres illata intenzív, trópusi fűszerekre és gyümölcsökre, almára emlékeztet. A tölgyfás jelleg hangsúlyos, de nem harsány. Gazdag ízében egzotikus gyümölcsök, almás, vaníliás jegyekkel, extraktédességgel, lendületes savakkal. A telt, szép zamatok lenyelés után is hosszan kényeztetnek.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Pampetrics Borker, Vinotéka Borbár, Paletta Borbár, Szent István Borszaküzlet, Spar

Bezerics Borház bemutatása

Családi borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen gazdálkodik. Családunkban évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek, és bor készítésnek. A minőség érdekében a szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozási minden munkát családunk végez, és irányít. Pogányváron a kivételes adottságok - a szőlőhegy déli, dél-nyugati oldalainak kivételes klímája, a Pannon beltavi üledéken kialakult löszös, agyagos talajok - egyedi arcú, karakteres borokat eredményeznek. Szigorú terméskorlátozással, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, testes, hosszan tárolható boraink. Borainkban a természetességet, és a termőtáj sajátosságait tartjuk a legfontosabbnak. Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rosétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!