A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Chardonnay 2009

Véleményünk szerint

Trópusi gyümölcsök, virág és vaj jelenik meg a bor közepesen intenzív illatában. A korty gömb-érzetéhez hozzájárul a pázsitszerű, nem erőteljes, de a nyelvet beborító savszerkezet, az illattal párhuzamos aromák és az arányos felépítés. Az alkoholtartalom is a helyén van, ezért még csak nagyobb társaságot sem kell hívni hozzá. Ha vendégségbe fehérbort kell vinni meglepetés ételhez, ez a palack jó választás, mert sokféle fogáshoz tud alkalmazkodni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-08-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  1545 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100 % chardonnay

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A világ egyik legismertebb szőlőfajtája. Selymes, telt, illatos száraz fehérbor. Részben reduktív, részben újhordós eljárással készül, amely kerekebbé, ízgazdaggá teszi. Így egészül ki a friss, lédús körtére, banánra, ananászra emlékeztető gyümölcsösség a vaníliás, virágos jegyekkel, leheletnyi mineralitással kísérve.

Érlelési információk

Részben újhordós (1/4), részben reduktív (3/4) eljárással készült. Az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20 fok között. A hordóban érlelt tételnél

Pinceidő

Fiatalon, frissen esik a legjobban.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó Borszaküzlet, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!