A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

HR Winery Chardonnay 2012

Véleményünk szerint

Az ezüstsárga színű bor illatát a citrusos, ananászos jegyek teszik friss érzetűvé. Az illat alapján támasztott elvárásainknak megfelel a korty is, az élénk savak lendületet visznek a kompozícióba, érzetük teltségéből azonban következtethetünk a mögöttük álló test és alkoholtartalom magasabb fokára. „Minden szerkezeti elemből sok van” típusú felépítéssel bír a fűszeres, gyógynövényes, citrusos, őszibarackos zamatvilágú bor. Erőteljes, masszív tétel, a lecsengésben tüzességgel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szlovákia
  • Alkohol %

    15,5 %
  • Palackmennyiség

    3500
  • Ár

    7,5 euró
  • Fajtaösszetétel

    100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Aranysárga színű. Illatában és aromájában trópusi gyümölcsök (ananász, mangó), valamint aszalt sárgabarack, picit körülölve, illetve kiegészülve a nyári sárgadinnye ízével. Savai kellemesen harmonizálnak a gyümölcsök érett ízével. Komplex, testes, karakteres bor. Hosszú lencsengéssel, melyben megjelenik a tölgyfás érlelés során kellemesen beépült vaníliás jegyek.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfa hordós érlelés. A tételt 2013 augusztusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagykereskedelem, vinotéka.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!