A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Móri Chardonnay

Geszler Családi Pincészet Móri Chardonnay 2013

Véleményünk szerint

Könnyű, szinte ezüstszínű, kristálytiszta. Karakteres illat, citrus, kevés fehér virág, majd enyhe édesség. Kóstolva megmaradt a könnyedség és tisztaság, a gyümölcsök közül az alma, a barack jelennek meg. A korty kellemes, jó struktúrájú, kellő savakkal, a végén mandulás lecsengéssel. Vékony édes vonal itt is megjelenik, érett alapanyagra utal. Egyszerű, jó ivású bor, meleg nyári estékre tökéletes.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12,4 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  1300
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Nagy kedvencünk ez a bor: 100% Chardonnay - egy harmonikus, kerek, reduktív bor, egy igazi Jolly Joker. Miért is? Nézd: tisztán csillog a pohárban... mint a napsugár. Illatold: érzed milyen friss, ropogós? Ízleld: ilyen savakat nem sok helyen érezhetsz, a Móri Borvidéken azonban minden borunkban; ilyet csak a vértesi mészköves talaj és a Móri-árok mikroklímája tud. Tippünk: mámoros alkalmakra meglepetésnek, és szomjoltó fröccsként fogyasztva is jó választás, és - mint minden száraz borunk - még diétás is!

Érlelési információk

tartályos, palackozva 2014. február

Pinceidő

1 év

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!