A pincészet borbemutatása
A bor alapanyaga a Góré dűlőben termett 2,5 kg/tőke terheléssel. A szüret szeptember 9-én zajlott. A már megszokott bogyózást, darálást ebben az esetben 10 órás héjon áztatás követte, majd a préselést és 24 órás ülepítést követően került kis 225 literes barrique fahordókba a bor, ahol 9,5 hónapot töltött el. Augusztus végén került palackba. A maga 15,4 alkoholjával egy tüzes hideg téli esték borát sejteti viszont idővel lesimulva a barik által kölcsönzött vajas illat és íz világ mellett illatban tűzkőre emlékeztető füstös tipikusan mézes jegyeket fedezhetünk fel.
Érlelési információkKilenc és fél hónapon át tartó kis tölgyfahordós érlelés. |
Kasnyik Családi Pincészet bemutatása
Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.