A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cserszegi Fűszeres Kései Szüret

Bezerics Borház Cserszegi Fűszeres Kései Szüret 2011

Véleményünk szerint

Határozottan lép fel a bor virágokat, citrusokat és sárgabarackot idéző illata, amelyben, ahogy egyre több levegőt kap a bor, válik mind meghatározóbbá a mézes karakter. A kortyot leginkább a jelentős maradék cukor, a krémes textúra és a gyógynövényes, vadvirágos aromatika jellemzi. A kompozíciónak alapot biztosító test közepes, az alkohol és a savak beépülnek. A lecsengés koncentrált mézes és sárga húsú gyümölcsös aromatikával búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-01

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  7200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cserszegi fűszeres

A pincészet borbemutatása

Színe aranysárga. Érett, kedves és gazdag illatában virágok,egzotikus fűszerek és a túlérett gyümölcsök kavalkádja. Gyümölcsös íze barackos, sárgadinnyés és mézes, egy csipet fűszerességgel. A jelentős édesség és a lendületes savak jó egyensúlyban vannak. Boregyéniség.

Érlelési információk

A bor három hónapot töltött tölgyfa hordóban.

Pinceidő

10-15 év

Hol vásárolható meg

Pampetrics, IFDT, Hotel Bacchus, Paletta

Bezerics Borház bemutatása

Családi borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen gazdálkodik. Családunkban évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek, és bor készítésnek. A minőség érdekében a szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozási minden munkát családunk végez, és irányít. Pogányváron a kivételes adottságok - a szőlőhegy déli, dél-nyugati oldalainak kivételes klímája, a Pannon beltavi üledéken kialakult löszös, agyagos talajok - egyedi arcú, karakteres borokat eredményeznek. Szigorú terméskorlátozással, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, testes, hosszan tárolható boraink. Borainkban a természetességet, és a termőtáj sajátosságait tartjuk a legfontosabbnak. Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rosétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!