A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Hërka Chardonnay

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Hërka Chardonnay 2013

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású illat sokféle fehér húsú gyümölcsöt és virágot vonultat fel. A kortyban a közepes test adta tartalom az élénk savérzet által felkeltett lendülettel találkozik. Az ízvilágban a zöld alma és a citrusok mellett pörkölési jegyeket, gyógynövényeket, vajasságot és barackot fedezünk fel. Az alkohol a lecsengésben tűnik elő. Fiatalos, élénk kompozíció, a további palackos érlelésétől kerekedést várunk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.3 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szépsége már aranyló színében és behízelgő illatában is kibontakozik. Elegáns világa a fajtajelleges őszi gyümölcsös (almás, körtés), vaníliás jegyeken túlmutat, pikáns, egzotikus gyümölcsösséggel (grépfrút, ananász, sárga ringló) s csöppnyi szegfűszeggel. A korty is ízgazdag, hosszú. Gömbölydedségével közel húz, élénkítő, kedves savaival rabul ejt. Mint mondabeli névadója, a gyönyörűséges hajadon - a csábítás a lényéből fakad.

Érlelési információk

Részben újhordós (20%), részben reduktív (80%) eljárással készült. A szőlőt egész fürtben préseltük, az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20 fok között. A seprőt többször felkevertük (ún. batonnage technikával), ezzel finoman elősegítve a teltebb, krémesebb, ízgazdagabb jelleg kifejlődését. Almasavat a frissesség érdekében nem bontottunk. A két tételt végül házasítottuk.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!