A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Haraszthy Pincészet Sauvignon Blanc 2010

Véleményünk szerint

Ahhoz, hogy a bor kibontsa igencsak élvezhető, citrusos, virágos, csalános illatvilágát, szükség van egy kevés levegőztetésre. Ahogy azonban ezt a pontot elérjük, már nincs visszaút, hiszen a kortyot is ezek a jegyek indítják el. Érdekes, hogy az évjárat adta játékos savak mellett is milyen kerek érzetűnek tűnik a test. Készítsünk hozzá krémet friss kecskesajtból, és kísérjük zellerszárral, friss paprikával vagy más zöldségekkel!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-06-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1875 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Közepesen intenzív citromsárga szín. Csábító intenzív illat meghatározó fajtajelleggel. Egres, fű és bodza tölti ki orrunkat. Élénk savak, bodza és citrus a vezető ízjegyek. Jó egyensúly, könnyű de zamatos korty. Utóíze közepesen hosszú, kellemesen vegetális.

Érlelési információk

Két hónap tartályos érlelés. A tétel negyede almasavbontáson esett át.

Hol vásárolható meg

Veritas

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!