A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Nagy-Eged

Gróf Buttler Borászat Egri Bikavér Nagy-Eged 2006

Véleményünk szerint

Az érett gyümölcsillatból, a vaníliából és a csokoládéból idővel egyre több és több lesz a pohárban. E mellé egy szelíd, hűvösséget sugárzó mentás vonal társul, és ahogy levegőzik a bor, a földet is fölfedezünk benne. A kortyban van valami virgoncság, egy energianyaláb, ami szinte kirobbantja az ízben frissebbnek tűnő jegyeket. Ahogy lenyeljük, nehezen analizáljuk a súlyos szerkezetet, mindent az erőteljes ízvilág ural. A tanninszerkezet, a fűszeres aromák és a mineralitás mellé áll, vagy inkább összeolvad azokkal. A jó savakra pedig inkább csak az egyensúlyból következtetünk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    15.0 %
  • Palackmennyiség

    12000
  • Ár

    6500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    25% kadarka
    25% merlot
    25% syrah
    20% cabernet franc
    5% cabernet sauvignon

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

2 év tölgyfahordós érlelés.

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!