A pincészet borbemutatása
Egy fűszeres, gyümölcsös, könnyed vörösbor a cabernet sauvignon és franc minden erényével. Lecsengését a gyümölcsösség és az ásványosság határozza meg. A fajtajelleg mellett Eger hamisítatlan ízeit rejtettük palackba.
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu egyéb vinotékák, Interspar
Gróf Buttler Borászat bemutatása
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.