A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gb Cabernet

Gróf Buttler Borászat Gb Cabernet 2011

Véleményünk szerint

A pohárba töltést követően egyre intenzívebbé válik a bor könnyed, bogyós gyümölcsökre emlékeztető illata. A szerkezet is megfelel az illat által létrehozott feltevéseknek: bár van tartalom a borban, az egész kompozíció lendületes érzetű, kiegyensúlyozott, köszönhetően a határozott fellépésű savaknak és a fűszeres zamatokat fokozó, enyhe tannintartalomnak. E felépítés miatt a meggyes, cseresznyés, kökényes zamatok főszerephez jutnak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  cabernet franc
  cabernet sauvignon

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy fűszeres, gyümölcsös, könnyed vörösbor a cabernet sauvignon és franc minden erényével. Lecsengését a gyümölcsösség és az ásványosság határozza meg. A fajtajelleg mellett Eger hamisítatlan ízeit rejtettük palackba.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu egyéb vinotékák, Interspar

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!