A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Kékfrankos Selection

Egri Korona Borház Egri Kékfrankos Selection 2008

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva közepes intenzitásúnak érezzük a bogyós gyümölcsök, a fűszerek és a földes karakter megjelenését. Kóstoláskor erőteljesebb, kifejezőbb az aromatika: a fűszeres, cseresznyés, szilvás ízvilág édes tónust ölt magára. A bor felépítését üdítővé teszi, hogy a szerkezet az elegáns savakon alapul, a tanninérzet ehhez képest visszafogottabb, a test és az alkohol közepes erejű. Részleteiben egybecsiszolódó, gördülékeny kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  4990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Egri Korona Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Demjén falu határában található Bodzástető dűlő ebben az évben kiemelkedő minőséggel örvendeztetett meg minket. Az erősen terméskorlátozott ültetvényről szüretelt termést hagyományos fakádas erjesztéssel készítettük. Illatában a túlérett erdei gyümölcsök és lekváros jegyek fedezhetőek fel, melyet a 12 hónapos új barrique hordós érlelés tett igazán egyedivé. Fogyasztását sült sertés és marha húsokhoz, paprikásokhoz ajánljuk 16-18 C-ra hűtve.

Érlelési információk

Tölgyfahordós és palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Egri Korona Borház borszaküzletei/Demjén, Eger/, éttereme és webáruháza

Egri Korona Borház bemutatása

Az Egri Korona Borház az Egri Borvidék egyik legmeghatározóbb borászati vállalkozása, melynek célja, hogy magas minőségű boraival szolgálja a kulturált borfogyasztást és öregbítse az Egri Borvidék hírnevét. A Borház és Wellness Hotel Budapesttől mindössze egy órányi utazótávolságra, egy 50 hektáros, volt érsekségi szőlőterület közepén található. A főépületben bormintabolt, étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. Mesés környezetben16 szobás wellness hotel és 12 házból álló borfalu várja a vendégeket és biztosítja a gondtalan és borgasztronómiai élményekkel tarkított pihenést. Bor, élet, stílus...


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!