A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Pinot Noir

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Pinot Noir 2006

Véleményünk szerint

A bor - sok más pinot-hoz hasonlóan - pár éves korában már felölti az egyébként idősebb vörösekre jellemző barnuló színt. Az illat első hulláma éretten gyümölcsös, a második azonban mélyülni kezd, avaros, földes jegyeket adva. Melegséget áraszt. Ízben szelíden megjelennek a korábban leírtak. A bor már szépen lekerekedett, fogyasztásra kész. A tannin a fajtára jellemzően nem túl magas, savait az utóízben érezzük leginkább. Együnk hozzá kacsát vagy húzódjunk egy kényelmes fotelbe egy lebilincselő könyvvel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    120000
  • Ár

    1600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A fajtára jellemző finom fűszeressége édes kerekséggel kiegészülve, kedves melegséget áraszt. Illatában fahéj és szegfűszeg, ízében feketeszeder és tökéletesen érett piros gyümölcsök dominálnak. Példásan barátságos Pinot Noir. Télen kandalló mellett, nyáron kerti lakban ideális! Kedvence a kacsa és a liba, de általában szereti a fűszeres sülteket, a szárnyasokat és a paradicsomos ételeket is, sőt a gombától és az egzotikusabb ínyencségektől sem idegenkedik.

Érlelési információk

Reduktív, majd kisfahordós érlelést kapott.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Zwack Unicum, Corvinum

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!