A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir Rosé

Bezerics Borház Pinot Noir Rosé 2013

Véleményünk szerint

A hagymahéj színű rozé illata visszafogott intenzitású, benne érő cseresznyét, málnát, barackot érzünk. A kortyban a savak élénkek, a test karcsú, az alkohol alacsony. A kompozíció a filigrán felépítésről, üdeségről szól. Az ízvilágban az illat cseresznyésségét enyhe fűszeresség egészíti ki. Könnyed bor, amelyből szombat délutáni hűsítőnek vagy zöldséges lepény mellé töltenénk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  1350 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Színe világos rózsaszín. Elegáns illata tiszta és intenzív. Eper mellett egy kis málna és áfonya jellemzi. Ízlelve friss, ropogós, kifejezetten üdítő hatású. Remek savakkal és intenzív gyümölcsösséggel bír. Egy pohárka után rózsaszínben látjuk a világot. Igazi „kívánok még” bor. Gazdag illat és ízvilága, ropogóssága jó kísérője könnyű ételeknek.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Pampetrics Borker, Vinotéka Borbár, Paletta Borbár, Szent István Borszaküzlet, Spar

Bezerics Borház bemutatása

Családi borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen gazdálkodik. Családunkban évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek, és bor készítésnek. A minőség érdekében a szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozási minden munkát családunk végez, és irányít. Pogányváron a kivételes adottságok - a szőlőhegy déli, dél-nyugati oldalainak kivételes klímája, a Pannon beltavi üledéken kialakult löszös, agyagos talajok - egyedi arcú, karakteres borokat eredményeznek. Szigorú terméskorlátozással, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, testes, hosszan tárolható boraink. Borainkban a természetességet, és a termőtáj sajátosságait tartjuk a legfontosabbnak. Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rosétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!