A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Furmint 2007

Véleményünk szerint

Az élet szép. A bor visszafogott illatvilágában érezhető üde, bájos parfümösség Audry Hepburn-t idézi, amint egy sós levegőjű tengerparton álldogál. Kóstoláskor azonban kerek, telt, de nem túlsúlyos. Az ízek egy teadélutánt juttathatnak eszünkbe fekete teafűvel, almával, mézzel, vajas-mandulás süteménnyel. Enyhén fűszerezett keleti kacsaételt készítenénk hozzá édes-savanyú szósszal vagy fácánt vadas-mártással, hófehér zsemlegombóccal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  2970 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Élvezetes, jól fogyasztható, rendkívül harmonikus bor. Maradékcukor-tartalma szinte alig tűnik fel, inkább csak akkor vesszük észre, amikor rácsodálkozunk, hogy mennyire jól iható. Nem vaskos, mégis vibráló savak, még az erjedésből megőrzött őszibarackos ízek és finoman, jól esően cseres felszín a főbb jellemzői.

Érlelési információk

4 hl-es és 2 hl-es tölgyfahordóban erjesztve és érlelve.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Monarchia Borbolt, Terroir Club

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!