A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint

Patricius Borház Tokaji Furmint 2009

Véleményünk szerint

Egészen érdekes az a sűrű ánizsos, mentás illatvilág, amelyet a bor a pohárban kibont. Vermutot idéz a fűszeres és gyógynövényes jegyeknek ez a gazdagsága anélkül, hogy alkoholérzet lógna ki a borból. Az ízvilág pontos lenyomata az illatnak, a szerkezet arányos, a sav és a test kiegészítik, kerekké formálják egymást. Utóízében almás, kamillás jegyekkel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A furmint gyümölcsössége és mineralitása teszi feledhetetlenné ezt a bort. Kerek ízvilág, a tölgyfa hordó adta leheletnyi fűszerességgel a háttérben. Hosszan tartó, gazdag ízű, szép egyensúlyban lévő bor. Édesvizi és tengeri halak, vadételek kiváló kísérője.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Már nincs forgalomban.

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!