A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gál Balaton-felvidéki Chardonnay

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál Balaton-felvidéki Chardonnay 2011

Véleményünk szerint

A halványsárga színű bor illata közepes intenzitású; gusztusos sárgabarackos, citrusos jegyei rögtön jó benyomást tesznek a kóstolóra. A korty kiegyensúlyozottságát a lendületes savak és az ennek megfelelő alapot adó közepes test és alkohol biztosítja. Aromavilágát citrusos, ásványos, gyantás, vajas jegyek építik fel, amelyek egy irányba terelik a bort. Készítsünk hozzá sült kelbimbót és csirkecombot!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1600-1900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Az irányított erjesztés során a bor megőrizte frissességét, gyümölcsös illatát és zamatát, mindemellett finoman közvetíti a chardonnay fajta jellegzetességét és a Balaton-felvidéki termőhely kiváló adottságait. Fogyasztását 10-11 fokon javasoljuk. Díjai: XIII. VinAgora Nemzetközi Borverseny 2012 aranyérem; XXXIII. Országos Borverseny 2012 ezüstérem; XIV. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny 2012 aranyérem, a Takarékszövetkezetek Bora; Országos Chardonnay Borverseny 2012 aranyérem.

Érlelési információk

Reduktív technológia, acéltartály alkalmazásával.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetcsép, CBA Príma mini-vinotékák Budapest, Dolcevita Bor és Delikát Budapest, Vinopolis Naphegy Budapest, Vinopolis International Nagykereskedés Budapest, Borárium Mammut Budapest, Campona Wineshop Budapest, Pampetrics Borkereskedés Keszthely, Kis-Duna étterem Dunaharaszti, Savoyai kastély Ráckeve, Belvárosi Kávéház Kalocsa, Sziget étterem Taksony.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!