A pincészet borbemutatása
Az irányított erjesztés során a bor megőrizte frissességét, gyümölcsös illatát és zamatát, mindemellett finoman közvetíti a chardonnay fajta jellegzetességét és a Balaton-felvidéki termőhely kiváló adottságait. Fogyasztását 10-11 fokon javasoljuk. Díjai: XIII. VinAgora Nemzetközi Borverseny 2012 aranyérem; XXXIII. Országos Borverseny 2012 ezüstérem; XIV. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny 2012 aranyérem, a Takarékszövetkezetek Bora; Országos Chardonnay Borverseny 2012 aranyérem.
Érlelési információkReduktív technológia, acéltartály alkalmazásával. |
Pinceidő2-3 év |
Hol vásárolható meg
Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetcsép, CBA Príma mini-vinotékák Budapest, Dolcevita Bor és Delikát Budapest, Vinopolis Naphegy Budapest, Vinopolis International Nagykereskedés Budapest, Borárium Mammut Budapest, Campona Wineshop Budapest, Pampetrics Borkereskedés Keszthely, Kis-Duna étterem Dunaharaszti, Savoyai kastély Ráckeve, Belvárosi Kávéház Kalocsa, Sziget étterem Taksony.
Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.