A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Kékfrankos

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

A bor pereme még fiatalos, lilás tónust mutat. Az illat közepes intenzitású, jegyeiben kevésbé kifejező, inkább a bor beltartalmára utal; idővel azonban egyre több szeder és más sötét bogyós gyümölcs bújik elő belőle. A kortyot a savak feszesen, egyenesen tartják, a közepesnél nagyobb test, koncentráció és alkohol mind e vezető szerkezeti jegynek rendelődnek alá. A tanninok kissé még tapadnak. Az ízvilágot a fűszeres asszociációk mellett friss, hűvös hangulatú, de érett gyümölcsösség építi fel, amely kitart a hosszú, a kortynak megfelelő lecsengés végéig.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,9 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  3735 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A kékfrankost, amely a Montenuovo és az Ördög házasítások egyik fajtája, kis tételben önállóan palackoztuk. Elegáns illatában gyümölcs- és fűszeráradat. A Kékfrankosok érett, húsos meggyes védjegyét mutatja a hordófűszerek varázslatos világával kísérve. Életerős és vibráló - izmos felépítésével méltóságteljes tartást sugároz, lendületét egészséges, élénk savai adják.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. 2014 márciusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Veritas, Vylyan Pincészet

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!