A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
György-Villa Collection Pázmándi Pinot Noir Rosé

György-Villa Pincészet György-Villa Collection Pázmándi Pinot Noir Rosé 2010

Véleményünk szerint

Zártabb karakterű, érett szamócás-málnás jegyeket felvonultató illat. Az első kortyban az élénk savgerinc hatására először az olyan gyümölcsöket érezzük meghatározónak, mint a kökény és a meggy. Idővel azonban egyre gazdagabbra vált a gyümölcsök jelenléte, összességében elég dominánsak ahhoz, hogy ők legyenek a meghatározóak kóstoláskor. Délutáni bor, a kényelem jegyében készítsünk elő hozzá különböző krémeket - körözött, tonhal, padlizsán - és tálaljuk friss zöldségek, valamint pirítós kíséretében uzsonnára!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  38000
 • Ár

  1299-1499 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

György-Villa Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színe tetszetős, világos lazacszín. Illata a már jól megérett, a fáról frissen szedett cseresznyére emlékeztet. Háttérben néha felbukkan egy kis tejcsokoládé, de csuda tudja honnan ered! Ízében igazi friss rozé, üde, teli élettel, piros bogyós gyümölcsök sokaságával. Táncra vár, de ne várassuk sokáig!

Érlelési információk

Tartályos érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Metro, Cora, Auchan, Tesco, Interspar, CBA, ital-nagykereskedések, gasztronómia

György-Villa Pincészet bemutatása

A borvidék gazdagságát is szimbolizáló György-Villát 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására A Pincészet főborásza, Romsics László nemzetközi borakadémikus 2003-ban felvételt nyert a szakmában jelenleg legmagasabb képzést biztosító Master of Wine iskolába, melynek jelenleg is a hallgatója. Az általa készített GYÖRGY-VILLA Collection bor- és Francois pezsgőcsalád méltán a gasztronómia egyik legkedveltebb termékei.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!