A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hétszőlő Tokaji Hárslevelű

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Hétszőlő Tokaji Hárslevelű 2009

Véleményünk szerint

Szelíden keverednek a bodzás, a fűszeres és az érett gyümölcsös jegyek a bor illatában. A korty felépítésében az édességen van a hangsúly. Tiszta, komplikációktól mentes egyéniség, amely javasolt délutáni tea helyett nyári gyümölcssaláta mellé vagy a borok világától eddig tartózkodóknak bevezetésképp.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-06-14

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11.1 %
  • Palackmennyiség

    16000
  • Ár

    3900-4100 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A halvány aranysárga ital tiszta virág- és mézillata valósággal árad a pohárból, mégsem tolakodó. Finom, diszkrét, de nagyon határozott illat, melyben a gyöngyvirág és az akác keveredik az eukaliptusz hűvösségével - mindez csipetnyi ánizzsal fűszerezve. Íze nagyon tiszta és harmonikus. Az érett gránátalmától az őszibarackon át egészen az akácmézig minden szépség felfedezhető benne. Lecsengése hosszú, utóíze kellemes. Emlékezetes bor.

Érlelési információk

Irányított tartályos erjesztés, majd tartályos érlelés.

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!