A pincészet borbemutatása
Villány és a cabernet franc szőlő nagy barátságban vannak, e 2006-os bor ennek ékes bizonyítéka. Lendületével, gazdagságával, eleganciájával hódít - de mindezt mértéktartóan, finom egyensúlyérzékkel. Részletgazdag sok-sok gyümölccsel és a hordós érlelésből visszaköszönő illatos fűszerekkel (vajkaramell, kapucsínó). Érett tanninjaival, markáns savaival szép telt érzetet ad, igazi magyar-mediterrán impresszióval.
Érlelési információkKis fahordós érlelés |
Hol vásárolható meg
IN VINO VERITAS Borkereskedés - már nem kapható.
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.