A pincészet borbemutatása
Illatban a hűvös erdei gyümölcsök vezetik a bort, de jelen van többek közt a szilva is. Háttérben a kakaó és a csokoládé is megmutatja magát. A 2007-ben készített borokra jellemző a markánsabb tanninstruktúra, mely nem zavaró mert a magasabb alkohol és test miatt arányaiban kifogástalan bor kerül a palackba. Mindezeket összegezve egy igen hosszú potenciállal rendelkező bort ajánlunk Önöknek.
Érlelési információkA pincébe bogyózás után a szőlő zárt kóracél tartályba került közel 2 hónapra. Az erjedés után a bor 22 hónapot töltött magyar és francia hordókban, melyek között megtalálható volt új és használt val |
Pinceidő7-10 év |
Hol vásárolható meg
Pince, vinotékák
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.