A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Cabernet Franc Válogatás 2007

Véleményünk szerint

Rögtön megfog a bor illata, hiszen ez a földes, avaros, bőrös, lekváros kompozíció tudatalatti síkokat mozgat meg. Idővel, ahogy egyre nyílik, inkább a gyümölcsös jegyek veszik át a vezető szerepet, emiatt érzékiségéből ugyan veszít kicsit, viszont sokkal jobban megfogalmazhatóvá válik. A korty erős, négy éves kora ellenére buzog benne a fiatalság, hiszen a jelentős testet egy erősebb tannin- és savérzet kíséri. Bár most tavasz van, ez a bor egy őszi vadászatot idéz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-04-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.4 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3500 Ft (pinceár)
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatban a hűvös erdei gyümölcsök vezetik a bort, de jelen van többek közt a szilva is. Háttérben a kakaó és a csokoládé is megmutatja magát. A 2007-ben készített borokra jellemző a markánsabb tanninstruktúra, mely nem zavaró mert a magasabb alkohol és test miatt arányaiban kifogástalan bor kerül a palackba. Mindezeket összegezve egy igen hosszú potenciállal rendelkező bort ajánlunk Önöknek.

Érlelési információk

A pincébe bogyózás után a szőlő zárt kóracél tartályba került közel 2 hónapra. Az erjedés után a bor 22 hónapot töltött magyar és francia hordókban, melyek között megtalálható volt új és használt val

Pinceidő

7-10 év

Hol vásárolható meg

Pince, vinotékák

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!