A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hidaspetre Kékfrankos

Vida Családi Borbirtok Hidaspetre Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

Szép az, ahogy e bor illatában a komoly vörösborok összes kötelező eleme egymásnak teret engedve bontakozik ki, a piros és fekete bogyós gyümölcsöket és fűszereket finoman keretezi a hordós érlelés. Így kiegyensúlyozott, intelligens bornak tűnik már szaglás alapján is. Egyenes gerincű tétel a benne található markáns savak miatt, amelyek meghatározó stílusjegyek a kortyban, egyúttal a hosszú életpálya garanciái. Az ezek mellé felsorakozó zamatos aromáknak, a nem túl magas alkoholnak és a közepes testnek hála, komolysága ellenére is lendületes marad a kompozíció. Báránysülthöz!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13.2 %
 • Palackmennyiség

  2890
 • Ár

  2890 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az első Hidaspetre dűlőszelekciónk egy kimagasló évjáratból. Dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul, és egy teljesen zárt, védett és napfényes völgyrendszert képez. A magasabb hőösszegtől, az elegáns illat és a kékfrankosra jellemző gyümölcsösség mellett megdöbbentően finom és telt ízek jelennek meg a borban. A kékfrankos átlényegült változata

Érlelési információk

13 hónapig ászokhordóban, 20 hónapig új hordóban, 9 hónapig tartályban érett. A piacra kerülés előtt 8 hónap palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Veritas, Borpont Győr, Esszencia Borszaküzlet Debrecen

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!