A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rosé

Sabar Borház Kékfrankos Rosé 2013

Véleményünk szerint

A halvány rózsaszínű bor közepes intenzitású illata érettebbnek számító gyümölcsös jegyeket hordoz, főként cseresznyét és szamócát. Ennek megfelelően a korty is teltséget mutat: felépítését inkább a rozé műfaján belül nagyobbnak számító test és az ennek megfelelő alkohol határozza meg. Savai lágy tónusúak. Kerek érzetű, ízvilágában visszafogott bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A Sabar népszerű rozéja a Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjéből. Színében, illatában és ízében is finom elegancia jellemzi. Frissítő savai, telt gyümölcsössége és finoman ásványos lecsengése emelik ki a rozéborok mezőnyéből.

Érlelési információk

Reduktív tétel.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár, Bortársaság

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!