A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ibituba

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Ibituba 2006

Véleményünk szerint

A bor illatában meggy, cseresznye, feketeribiszke, föld és egy kis animalitás érezhető. Fűszeres jegyei (bors, menta, babér), kerek savai, tanninjai és kiegyensúlyozott alkoholtartalma teszik jól ihatóvá. Kávés, csokoládés utóízzel zár. Sokáig lassú tűzön zöldségekkel együtt főtt sűrű marharagut kínáljunk hozzá vagy rózsaszínre sült szarvasgerincet kucsmagombával, zöldbabbal, borban párolt céklával.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    6000
  • Ár

    3000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% cabernet sauvignon

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Kisfahordós érlelést kapott

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

CBA, pincészet

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!