A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Cabernet Sauvignon Válogatás 2009

Véleményünk szerint

A kehelybe szagolva füstösséget, pörkölt kávét, egészen érett szilvát és avart érzünk, mindezt közepes intenzitással. A kortyot két szerkezeti elem, a sav és a tannin uralja. Mindkettő fellépése erőteljes, ennek köszönhetően bátran ottfelejthető a palack a pincében még néhány évig. A test jelentős, ám lustaság nincs benne, erről az izmos savak gondoskodnak. Az aromavilág ízben intenzívebb, mint illatban, itt gazdagon hömpölyög a meggy, a szeder és a fekete ribizli. Lecsengése hosszú.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.6 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  3700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Sötét, intenzív szín, sűrű anyag, nagy bort ígér. A gombás, földes jegyek mind-mind a terroir jegyeit hozzák előtérbe. A gyümölcsök (szilva, meggy) mellett beköszön a kakaó- és az étcsokiíz is, melyet a szép hordóhasználat tesz kerekké. A kortyban érezhető, hogy a fajtajegyek kissé háttérbe szorulnak, helyet adván a terroirnak. Bár még gyerekcipőben jár, pihentetve meglepetést fog okozni.

Érlelési információk

A bor 16 hónapot töltött 500 literes magyar és 225 literes magyar-amerikai tölgyfa hordókban. A hordók 20%-a újhordó, a maradék 80% másodtöltésű volt.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Pince, Veritas boltjai

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!