A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Jégbor

Varga Pincészet Jégbor 2008

Véleményünk szerint

Tiszta, naparany színű bort látunk a pohárban. A vastag, körtés, mézes, barackos, bodzás illat tőle telhetően minden ízében maradék cukrot ígér. Nem is keveset. Pedig a korty még többet is ad, a kifejezetten édes ízérzetet nem tompítják komoly savak, inkább egy kis fűszeres zamat szélesíti a képet. Kínáljuk hölgyeknek, és a teljes hatás érdekében nézzük meg mellette az Értelem és érzelem című filmet. Gyümölcsös édesség mellé behűtve kínáljuk!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-01

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  10.0 %
 • Palackmennyiség

  9400
 • Ár

  2990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

A pincészet borbemutatása

Fehéren süt le a hold a sötét, csillagokkal teli égboltról a hófödte, badacsonyi éjszakai tájra. Traktorlámpák fényénél emberek dolgoznak a szőlőben. Szüretelnek. Pincékbe mentik a téli éjszaka hidegében keményre fagyott fürtöket. Ha decemberben, januárban nincs erős fagy, elvész, lepereg a földre a jégbornak szánt termés. Ha viszont korán beköszönt a kemény tél, akkor megtörténhet a csoda, az ősz melege és a tél hidege által dajkált töppedt szőlőszemekben lévő víz jégszilánkokká áll össze és a préseléskor a maggal, illetve a héjjal együtt távozik, visszamarad egy sűrű nektár, amiből a világ egyik legkoncentráltabb bora készül. Fogyasztását 16-20 celsius között zsíros húsokhoz, fűszeres, érlelt sajtokhoz, de elsősorban az étkezés csúcspontjához ajánljuk.

Érlelési információk

Reduktív módon érlelt.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Varga Pincészet Borfutár (www.vargabor.hu), CBA Vinotéka

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!